Wellness szolgáltatások

ELIX - Élmény wellness terasz

2020. szeptemberétől bővítettük wellness-szolgáltatásainkat, mely keretében átadásra került a teljesen új ELIX wellness részlegünk, továbbá az ELIX panoráma élmény  wellness terasz 6 méter magasságában: kültéri pezsgőfürdővel, panoráma szaunával, hidegvizes merülődézsával, pihenőágyakkal. Különleges wellness élménnyel várjuk vendégeinket Tokaj-hegyalján, a gyönyörű hegyek panorámájával.

Szállóvendégeink részére az alábbi szolgáltatások vehetőek igénybe:

• Az új ELIX wellness részleg alapszolgáltatásainak (úszómedence, pezsgőfürdő, sószoba, finn szauna, infra szauna, aroma szauna, gőzkabin, fitness terem, élmény zuhany) térítésmentes és korlátlan használati lehetősége a részleg nyitvatartási idejének függvényében (H-V.: 09.00 - 21.00)

• Az új ELIX wellness élmény terasz használata (kültéri pezsgőfürdő, panoráma finn szauna, hidegvizes merülő) (H-V.: 09.00 - 21.00)

ELIX - Élmény wellness terasz ELIX - Élmény wellness terasz
PDF

Nyitvatartás

Hétfőtől-vasárnapig:     09:00 órától - 21:00 óráig

ELIX wellness részlegünk szolgáltatásai kizárólag szállóvendégeink részére biztosítottak.

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a 2020. június 1. előtt vásárolt bérletek és tagsági kártyák
2020. november 30-ig használhatóak fel.

Amikor a test belemerül a Jacuzzi hidromasszázsba (36°-37°C), a test hőmérséklete megemelkedik, a vérkeringés felgyorsul, a vérnyomás csökken, a szívdobogás felerősödik, a vérerek kitágulnak. A hidromasszázs ajánlott a mozgásszervek, illetve izületek számára, reumatikus fájdalmak és vérkeringési zavarok esetén, visszér megelőzésére, és mindazoknak, akiknek a nap végére feldagad a lábuk. A felületi hajszálerek tágulása jobb vérellátást biztosít, a vénában található vér áramlása felgyorsul, a levegő- és vízsugarak által létrehozott nyomás elvezeti a folyadékokat: ez hasznos a cellulitisz kialakulásának megelőzésében. A szauna nem csak az egészség megőrzésében, de a betegségek gyógyításában is fontos szerepet játszik. Az emberi szervezet a meleg hatására verejtékezni kezd, s ezzel együtt a méreg- és salakanyagok is távoznak a szervezetből. A fokozott vérkeringésnek köszönhetően a szervezet minden egyes része több oxigénhez jut, így könnyebben ellazul, s regenerálódik. Klímája kitűnően alkalmas a légúti betegségek kezelésére, főként ha erre a célra megfelelő illóolajjal is kiegészítik a terápiát.

(harmadik blokk) (harmadik blokk)
(negyedik blokk) (negyedik blokk)

Az infraszauna lényege az, hogy a hagyományos szauna kályha helyett olyan infrasugárzókat alkalmaznak, melyek a levegő helyett közvetlenül az emberi testet melegítik, a bőr mélyebb rétegeibe hatolva alacsonyabb hőmérsékleten jobban izzasztanak és serkentik a szervezet jótékony folyamatait. Az infra hőkabin a Nap infrasugárzással kibocsájtott energiájának hasznosításán alapszik. Az infrasugár a levegőn áthaladva behatol a szilárd testekbe káros hatás nélkül és felmelegíti azokat.

Az erős izzadás által méregteleníti a szervezetet, segíti a sejtekben felhalmozott salakanyagok távozását, serkenti az anyagcsere folyamatait, illetve az izzadás által jelentős kalória veszteség, zsírégetés következik be.

Jótékony hatása, hogy csökkenti a szív-, és érrendszeri panaszokat, erősíti az immunrendszert, tisztítja a bőrt és hogy ezt használhatják asztmások, mivel nincs benne pára.

A sókabinban a párolgó sótartalom egyrészt külsőleg hat: puhítja a bőrt, másrészt belégzés útján gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. A speciális mikroklímában jól gyógyíthatók a krónikus légzőszervi betegségek és az asztma.

A gőzkabinokban a pára és a meleg levegő körülveszi testünket, nyugtatja idegeinket, kitisztítja légútjainkat, pezsdíti vérkeringésünket, bőrünket vitalizálja. A meleg köd jótékony hatása már a régmúltban is ismert volt. A gőzfürdő sűrű ködében a levegő páratartalma elérheti a 100 %-ot, a hőmérséklet 43- 48 C°.

A kikapcsolódás oly könnyű... ELIX

Mindannyian keressük az egészség, a boldogság és a szépség forrását. Ha ezen elixírrel nem is szolgálhatunk, de a vadonatúj ELIX wellness részlegünk minden szolgáltatásának megalkotásakor ezen szempontokat tartottuk a legfontosabbnak. A különleges hangulatú, a legmodernebb Cybex és Precor funkcionális edzőgépekkel berendezett fitness terem tökéletes lehetőséget kínál a fitt élethez, ezáltal az egészséghez. A kényeztető wellness szolgáltatások örömöt csalnak vendégeink arcára, szaunáink és masszázs kezeléseink pedig garantálják szépségünk megőrzését.

Wellness és fitness ajánlataink középpontjában a relaxáció, a revitalizálás, a megelőzés áll. Elsősorban azoknak ajánljuk wellness csomagjainkat, akiknek fontos az egészségük.


India ősi tanítói már tudták: az élet és az életerő attól az általuk "prana"-nak nevezett életenergiától függ, amely bőségesen megtalálható a vízben és a levegőben, illetve mindenekelőtt ezen két elem egységében: azaz a feloldott levegőt tartalmazó mozgásban levő vízben.


A medence körülbelül 27 Celsius fokos, az ellen áramoltatónak köszönhetően akár egy helyben is úszhatunk benne, ez időszakonként működik, az élményelemek 30 percenként váltakoznak.
 

A kikapcsolódás oly könnyű... ELIX A kikapcsolódás oly könnyű... ELIX
(szolárium) (szolárium)

A barnulni vágyókat pedig a csúcskategóriás Luxura V9 "Bling edition" állószoláriummal várjuk. A 48 darab 180 wattos csővel, klímával és X-sense aromaporlasztóval rendelkező géphez a zsetonok 4 perces egységekben válthatók. A láb egyenletes barnulását a liftes emelőszerkezet segíti.