Héliosz Terasz

Héliosz Terasz - a görög gasztronómia varázsa

Héliosz - a mindent látó fényes Nap istene a görög mitológiában. Az új gasztró terasz megálmodásakor a felkelő nap látványa és a természettel teljesen egybenyitható terek varázsa lebegett a szemeink előtt.

2022. májusától szeretettel várjuk vendégeinket szállodánk új gasztró teraszán!

A Héliosz Terasz a hotel melletti teljesen megújult díszparkra néz, ezért a vendégek egyik kedvenc tartózkodási helye. A modern, motorosan teljesen nyitható tetőnek és eltolható üvegfalaknak köszönhetően egész évben élvezhető a belváros csodás panorámája a Bazilika látványával. Széles italválasztékkal, valamint a görög gasztronómiára jellemző ételspecialitásokkal várjuk kedves vendégeinket a hét minden napján.

>> Étlap és itallap <<

Héliosz Terasz - a görög gasztronómia varázsa Héliosz Terasz - a görög gasztronómia varázsa
Eredeti görög ételek és italkülönlegességek Eredeti görög ételek és italkülönlegességek

Eredeti görög ételek és italkülönlegességek

Reggelizzen különleges hangulatban teraszunkon! Szállodánk büféasztalos reggeli kínálata Héliosz Teraszunkon is elfogyasztható minden nap 7.00 - 10.00 óra között. Felvágottak és szalámik, sajtok, friss péksütemények, tojásételek, müzlik, joghurtok, gyümölcslevek, teák és kávék. Ára.: 3.500.- Ft/fő.

Próbálja ki Ön is kedvenc görög ételeinket különleges környezetben, Sárospatak központjában!

Házi limonádék, koktélok, kávékülönlegességek a hét minden napján 12.00 órától 22.00 óráig.

Séfünk ajánlata:

  • HÉLIOSZ SOUPA - Héliosz tárkonyos bárányraguleves
  • FRIKASE ARNI ME PATATES - Rozmaringos báránysült, fehérboros-tejszínes mártással, tepsiben sült burgonyával tálalva
  • GYROS - Az eredeti görög gyros: fűszeres csirkehúsfalatok tzatzikivel, paradicsommal, hagymával és olajbogyóval, hasábburgonyával, pitakenyérrel
  • SOUVLAKI HIRINO - Nyársra tűzdelt pácolt sertéshús, tepsis burgonyával, Héliosz mártással tálalva
  • KALAMARAKIA - Bundázott tintahal karikák, tzatzikivel és fokhagymás pitával
  • FILETO SOLOMOS - Roston sült lazacfilé vajas párolt zöldségekkel és Héliosz mártással
  • LEONIDAS SALATA - Friss zöldsaláták, paradicsom, capri- és olívabogyó, saláta dresszinggel, főtt tojással, roston sült csirkemell csíkokkal, szezámmaggal megszórva, pitakenyérrel tálalva
  • CRÉME BRULÉE - Vaníliás tejszíndesszert karamellizált cukorral
  • PAGOTA ZEUS - Csoki- és vaníliafagylalt tálkában

Teljes étlapunk és itallapunk megtekintéséhez kérjük kattintson >> ide << !